Neurorevalidatie

Onder neurorevalidatie verstaan we alle (para)medische en psychosociale behandelingen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Misschien wel het bekendste voorbeeld hiervan is een hartinfarct / hersenbloeding.

Stel hier uw vraag  Bij welke vormen van NAH is neurorevalidatie van toepassing?

  • CVA (herseninfarct/hersenbloeding), de acute, subacute en chronische fase.
  • Parkinson en Parkinsonisme
  • Hersentrauma’s
  • Dementie
  • Multiple Sclerose (MS)
  • Hersentumoren
  Neurorevalidatie-Fysiotherapie-GCN

  Het doel van neurorevalidatie

  Doel 1

  Het opnieuw aanleren van functies en vaardigheden waarin herstel mogelijk is.

  Dit is van toepassing bij ziektebeelden waar in het algemeen gesteld vooruitgang geboekt kan worden, zoals bijvoorbeeld bij beroerte (CVA) of traumatisch hersenletsel (door ongeval).

  Doel 2

  Het leren behouden van functies, vaardigheden, kracht en conditie waarin herstel niet mogelijk is.

  Dit geldt bijvoorbeeld bij progressieve ziektebeelden als de ziekte van Parkinson, MS en dementie of in de chronische fase na een CVA.

  Doel 3

  Ook het leren toepassen van de geleerde functies en vaardigheden, in allerlei situaties omgaan met hulpmiddelen/voorzieningen en het voorkomen van complicaties.

  Complicaties kunnen de kwaliteit van leven verminderen en het herstelproces nadelig beïnvloeden.

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  "Korte wachttijden"

  "Veel fysiotherapeuten met een eigen specialisatie. Korte wachttijden. Mooie sportzaal om oefeningen te kunnen doen of sporten in kleine groepen."

  Marie - Louise Peusens

  "Allemaal kundig"

  "Ik werk al jaren in de bouw. Hierdoor heb ik vaak pijntjes en klachten waardoor het bewegen soms lastiger gaat of pijnlijk is. Elke keer weer weten de specialisten van Fysiotherapie GCN het probleem te vinden en op te lossen. Ze zijn alle kundig en zijn echt geïnteresseerd in je. Ik kom er graag!"

  Gerard Belkeman

  "Echt betrokken"

  "Na 5 fysiotherapeuten te hebben versleten heb ik bij Fysiotherapie GCN eindelijk gevonden wat ik nodig heb. Niet dat snelle gedrag, maar ze nemen gewoon echt de tijd voor je. Ze willen écht dat je beter wordt. "

  Bente vd Mee