COPD

COPD kan uw leven behoorlijk beïnvloeden. Het maakt het in elk geval niet makkelijk. Maar u kunt ervoor zorgen dat uw klachten niet erger worden en redelijk kunt leven met COPD.

 

Stel hier uw vraag  Wat is COPD

  COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij COPD heeft u vaak last van benauwdheid en hoestbuien. Dit komt omdat er een blijvende beschadiging aan de longen is. Hier kunt u dus niet van herstellen. Wel kunt u er voor zorgen dat de klachten niet of minder snel erger worden. Vaak beweegt u ook minder omdat dat zorgt voor kortademigheid en meer hoesten.

  Hierdoor verslechterd uw conditie. Dat resulteert weer in ergere klachten. Gelukkig kunt u met behulp van beweging deze klachten minder snel verergeren en mogelijk zelfs iets verminderen.

  COPD-Fysiotherapie-GCN

  COPD bij Fysiotherapie GCN

  Wij helpen mensen met COPD om gezonder te leven en de conditie te verbeteren. Dat doen we door goede voorlichting te geven en oefeningen mee te geven die u zelfstandig kunt uitvoeren. We kijken samen naar uw huidige leefstijl en medicijngebruik. U zult het misschien niet graag horen als u rookt, maar stoppen met roken is een van de meest effectieve manieren om klachten te voorkomen dan wel verergering van klachten tegen te gaan. Maar we kijken ook naar eetpatroon, lichaamsbeweging en ademtechniek.

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  "Fijne mensen, goede begeleiding"

  "Fijne mensen, goede begeleiding"

  Ingrid Maassen

  "Korte wachttijden"

  "Veel fysiotherapeuten met een eigen specialisatie. Korte wachttijden. Mooie sportzaal om oefeningen te kunnen doen of sporten in kleine groepen."

  Marie - Louise Peusens