Claudicatio

Claudicatio (ook wel Claudicatio Intermittens of etalagebenen) zorgt er meestal voor dat u pijn in de kuiten heeft. Deze pijn kan ook in het bovenbeen voorkomen.

Roel
Roel Ghijselinck
Fysiotherapeut | Fietspositie analyse | ClaudicatioNet | Centraal neurologische aandoeningen | Praktijkeigenaar

Stel hier uw vraag  Wat is Claudicatio

  Claudicatio is een vernauwing in de aderen waardoor er te weinig zuurstof in de benen komt. Spieren hebben zuurstof nodig bij het bewegen. Door deze vernauwing ervaart u pijn aan de kuit en soms het bovenbeen. Soms proberen mensen claudicatio te verhullen door bijvoorbeeld bij een etalage stil te staan.

  Dit doen ze niet om in de etalage te kijken maar om de benen wat rust te gunnen waardoor de pijn weer weg gaat. Vandaar dat claudicatio ook wel etalagebenen wordt genoemd. De klachten kunnen erger worden tot het punt dat zelfs een aantal meter lopen voor pijn in de spieren zorgt.

  claudicatio-intermettens-GCN

  Claudicatio bij Fysiotherapie GCN

  Om klachten te verminderen gaan we eerst kijken wat de ernst van de klacht is. Daarna gaan we op basis van een op maat gemaakt behandelplan aan de slag. Vaak bestaat de behandeling uit een looptraining aangevuld door oefeningen om spieren sterker te maken.

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  "Fijne mensen, goede begeleiding"

  "Fijne mensen, goede begeleiding"

  Ingrid Maassen

  "Korte wachttijden"

  "Veel fysiotherapeuten met een eigen specialisatie. Korte wachttijden. Mooie sportzaal om oefeningen te kunnen doen of sporten in kleine groepen."

  Marie - Louise Peusens